ilektroligikes-ergasies

ηλεκτρολόγος / ηλεκτρολογικές εργασίες / δομημένη καλωδίωση / συναγερμοί  / συστήματα κεραιών TV

6940618582

 

01

ηλεκτρολογικές εργασίες

Αναλαμβάνουμε ηλεκτρολογικές εργασίες σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους, από το στάδιο της μελέτης της εγκατάστασης και επιλογής των υλικών μέχρι την παράδοση και τον έλεγχο της λειτουργίας και την εκδοσή πιστοποιητικών.

ηλεκτρική εγκατάσταση

– Νέα ηλεκτρική εγκατάσταση για τον φωτισμό, τον κλιματισμό και τη λειτουργία ηλεκτρικών μηχανών και συσκευών.
– Επέκταση υφιστάμενης ηλεκτρικής εγκατάστασης.
– Εντοπισμός και επίλυση βλαβών.

έλεγχος – εγκατάσταση γείωσης

– Έλεγχος επάρκειας γείωσης & κατασκευή γείωσης σε παλιά κτίσματα όπου δεν υπάρχει ή δεν λειτουργεί.
– Εγκατάσταση αντικεραυνικών διατάξεων.

αντικατάσταση – αναβάθμιση ηλεκτρολογικού πίνακα

– Αντικατάσταση πίνακα σε παλαιά κτίσματα ή σε επαγγελματικούς χώρους όπου αλλάζουν χρήση και διαφοροποιούνται οι ανάγκες.
– Σύνδεση συσκευών υψηλής κατανάλωσης (θερμαντικά σώματα, κλιματιστικά κλπ) στον πίνακα διανομής με ενισχυμένες γραμμές και ξεχωριστές ασφάλειες.

προστασία τάσης – ρελέ διαφυγής

– Εγκατάσταση διατάξεων προστασίας από διακυμάνσεις τάσης (υπερτάσεις / βυθίσεις) για ηλεκτρονικές συσκευές, ψυγεία κλπ
– Εγκατάσταση ή αντικατάσταση ακατάλληλου διακόπτη (ρελέ) διαφυγής τάσης / έντασης.

ηλεκτρικοί αυτοματισμοί

– Σχεδίαση και κατασκευή αυτοματισμών σε σπίτια η επαγγελματικούς χώρους σύμφωνα με τις ειδικές απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη.

 

02

Καλωδιώσεις RF (Radio Frequency)

 

– Εγκατάσταση κεντρικής κεραίας ή/και καλωδιώσεων για διαμοιρασμό του τηλεοπτικού σήματος, επίγειου η δορυφορικού σε προκαθορισμένα σημεία σε πολυκατοικίες η μονοκατοικίες ή επαγγελματικούς χώρους.

 

03

Μελέτες – Εγκαταστάσεις ασθενών ρευμάτων

– Θυροτηλέφωνα – θυροτηλεοράσεις.

– Εγκατάσταση καμερών επιτήρησης χώρων.

– Συστήματα συναγερμού & πυρανίχνευσης.

– Ειδικού τύπου καλωδιώσεις για μεταφορά σημάτων εικόνας και ήχου.

– Δομημένη καλωδίωση για την εξυπηρέτηση δικτύων υπολογιστών* και τηλεφωνικών κέντρων.

*Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις για δίκτυα υπολογιστών η και άλλων συσκευών που υποστηρίζουν τα ίδια πρωτόκολλα διασύνδεσης με τους υπολογιστές, υπάρχει η τεχνογνωσία από μέρους μας για να γίνει η κατάλληλη παραμετροποίηση των ενεργών συσκευών όπως routers, switches, wifi access points, VoIP gateways, network attached storage, network printers και οποιαδήποτε συσκευή περιλαμβάνει η υποδομή σας.

Λίγα λόγια για την δουλειά μας και τις αρχές που τη διέπουν

 

Ανάλογα με τη φύση της εργασίας (νέα οικοδομή – διαμέρισμα – κατάστημα, ανακαίνιση, επέκταση υπάρχουσας εγκατάστασης κλπ) και την ύπαρξη η όχι ηλεκτρολογικού σχεδίου από μηχανικό ακολουθούμε συγκεκριμένα βήματα και μεθοδολογία ώστε να διασφαλίζουμε εμείς την ποιότητα της εργασίας μας όσο και να είμαστε σε θέση να δώσουμε στον πελάτη σαφή εικόνα της δουλειάς μας.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και γνωρίζουμε ότι αυτό το πετυχαίνεις προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε δίκαιη τιμή.Είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, τόσο στα χρονοδιαγράμματα όσο και σε όσα έχουν συμφωνηθεί με τον εκάστοτε πελάτη.

Ειδικότερα:

– Στη περίπτωση που υπάρχει έτοιμη μελέτη, ζητάμε τα σχέδια και αφού συζητήσουμε με τον μηχανικό που την εκπόνησε, ακούμε τις ανάγκες του πελάτη και εξηγούμε τι ακριβώς πρόκειται να υλοποιήσουμε και ποιες είναι οι εναλλακτικές. Γίνεται η αποτύπωση των αλλαγών στα σχέδια και αυτά επιστρέφουν στον μηχανικό, καθώς αυτός είναι που φέρει την τελική ευθύνη.

– Σε περίπτωση που δεν υπάρχει μελέτη και ο πελάτης δεν επιθυμεί την εμπλοκή μηχανικού, γίνεται από εμάς αποτύπωση της υφιστάμενης εγκατάστασης, καθώς και των νέων αναγκών – απαιτήσεων και φτιάχνονται λεπτομερή ηλεκτρολογικά σχέδια που παραδίδονται με το πέρας των εργασιών. Για παράδειγμα, στην περίπτωση τροποποίησης η επέκτασης υφιστάμενης εγκατάστασης ακόμη κι αν δεν υπάρχουν συνολικά σχέδια, προτείνουμε πάντα να γίνεται αποτύπωση της εγκατάστασης πριν την έναρξη των εργασιών. Ακόμη και αν αυτό δεν είναι δυνατό η επιθυμητό, εμείς σε κάθε περίπτωση παραδίδουμε σχέδια που απεικονίζουν τις αλλαγές η τις προσθήκες που κάναμε.

– Έρευνα αγοράς και προμήθεια υλικών. Αν και ο γενικός κανόνας είναι «ότι πληρώνεις παίρνεις», στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες αλλά και παγίδες. Η επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν σε μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση, αν δεν γίνει από κάποιον που γνωρίζει σε βάθος το αντικείμενο μπορεί να αυξήσει υπέρμετρα το κόστος ή να οδηγήσει σε προβλήματα λειτουργικότητας και ασφάλειας.

Σε μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση, το δυσκολότερο κομμάτι στον έλεγχο και τη επισκευή είναι τα καλώδια, καθώς κατά κανόνα αυτά δεν είναι εμφανή και η προσέγγιση τους συνήθως απαιτεί επεμβάσεις στην τοιχοποιία (άνοιγμα κουτιών διακλάδωσης) που είναι δύσκολες στην αποκατάσταση. Είναι ακόμη το κομμάτι της εγκατάστασης που σχεδόν ποτέ δεν βλέπει ο πελάτης. Η πείρα μας μας έχει διδάξει ότι όποια προσπάθεια να γίνει οικονομία στα καλώδια έχει οδηγήσει αργά η γρήγορα σε προβλήματα. Σε ένα τελειωμένο σπίτι, είναι πολύ ευκολότερο να αλλάξουμε κάποιες πρίζες, διακόπτες, ή ακόμη και πίνακα διανομής, από να αλλάξουμε καλώδια…

Πρώτα η ασφάλεια!

Η ηλεκτρική ενέργεια όσο απαραίτητη κι αν είναι, όσο κι αν αποτελεί δομικό στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού εγκυμονεί σοβαρούς κίνδυνους αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Για το λόγο αυτό, αν και δεν είναι ευρύτερα γνωστό στους καταναλωτές, υπάρχουν πολύ αυστηρά πρότυπα για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, και η εναρμόνιση με αυτά από τον ηλεκτρολόγο διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια τόσο του ίδιου την ώρα της δουλειάς όσο και των ατόμων που θα χρησιμοποιήσουν την εγκατάσταση.

– Κατάλληλο επίπεδο μόνωσης ανάλογα με τη χρήση. Μια συνηθισμένη (κακή) πρακτική είναι να χρησιμοποιούμε καλώδια για εσωτερικούς χώρους σε αυλές, μπαλκόνια κλπ όπου αυτά είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και τη βροχή. Κατά κανόνα, μετά από τρία έως πέντε χρόνια, ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής του καλωδίου, το εξωτερικό στρώμα της μόνωσης τους θα σκληρύνει και αν προσέξουμε από κοντά ίσως και με έναν μεγεθυντικό φακό, θα δούμε ότι αρχίζει να παρουσιάζει ρωγμές στην επιφάνεια της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εισχωρήσει υγρασία η οποία κάποια στιγμή θα φθάσει στους χάλκινους αγωγούς και θα προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Για να μη συμβεί αυτό πρέπει να επιλέγονται ειδικά καλώδια για εξωτερικούς χώρους με διπλή μόνωση και αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία και τις μηχανικές καταπονήσεις. Βέβαια το βέλτιστο είναι τα καλώδια μας να τοποθετούνται σε σωλήνες ή σπιράλ PVC κατάλληλα για εξωτερική χρήση, σε συνδυασμό με στεγανά κουτιά διακλάδωσης. Ναι σωστά μαντέψατε, αυτά τα υλικά κοστίζουν περισσότερο, αλλά είναι προδιαγραφή που οφείλουμε να τηρούμε όταν κάνουμε εγκαταστάσεις σε εξωτερικούς χώρους.

– Προσοχή στην εφαρμογή αλλά και την επιλογή των εξαρτημάτων, ειδικά σε χώρους με μικρά παιδιά, ζώα η ειδικές συνθήκες περιβάλλοντος όπως υγρασίες, παρουσία εύφλεκτων υλικών η αερίων κλπ θα πρέπει να αποφεύγουμε τη χρήση υλικών χαμηλού κόστους. Βέβαια όσο ποιοτικά εξαρτήματα κι αν επιλέξουμε αν δεν συνδεθούν σωστά η αν χρησιμοποιηθούν έξω από τις προδιαγραφές τους (στεγανότητα, όρια θερμοκρασίας κλπ), μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργίες ή ακόμη και κίνδυνους για τη ζωή αυτών που θα χρησιμοποιήσουν την εγκατάσταση.

– Τα εξαρτήματα σε μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση δεν διαρκούν αιώνια. Ειδικά σε παλιές εγκαταστάσεις είναι σύνηθες να βλέπουμε διακόπτες που όταν τους χρησιμοποιούμε πετάνε σπινθήρες, η ρευματολήπτες με μαυρισμένες επαφές. Συνήθως ευ όσον λειτουργούν δεν κάνουμε κάτι, άλλα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρότερες (και ακριβότερες στην αποκατάσταση) βλάβες, σε ατυχήματα η ακόμη και σε εκδήλωση ηλεκτρικής πυρκαγιάς.

 

ilektroligikes-ergasies

ηλεκτρολόγος / ηλεκτρολογικές εργασίες / δομημένη καλωδίωση / συναγερμοί / κεραίες

6940618582

Save